ארגונים קהילתיים תמיד מכוונים לפעולה. ישנן בעיות דחופות שאנחנו צריכים להתמודד ולפתור בקהילות ובקבוצות שלנו. כדי שקבוצות יצליחו באמת, עלינו להקדיש זמן מה להתמקד במיומנויות שהחברים והמנהיגים שלנו משתמשים בהם כדי לגרום לכל הפעולה הזו לקרות.
הנחיית קבוצות
אחת ממערכות הכישורים החשובות ביותר עבור מנהיגים וחברים, הם כישורי הנחיית קבוצות. אלו הן מיומנויות ה"תהליך" בהן אנו משתמשים כדי להנחות ולכוון חלקים מרכזיים של עבודת הארגון עם קבוצות של אנשים כגון פגישות, מפגשי תכנון והדרכה של החברים והמנהיגים.
בין אם מדובר בפגישה (גדולה או קטנה) או אימון, מישהו צריך לעצב ולהנחות את תהליך העבודה המשותפת כך שהיא תעמוד ביעדים שלכם ותגשימו את מה שרציתם לעשות.
מיהו מנחה קבוצות?
בעוד שקבוצה מסוימת של אנשים עשויה לקבוע את סדר היום ולהבין את היעדים, אדם אחד צריך להתרכז באיך אתם הולכים לעבור את סדר היום שלכם ולעמוד ביעדים האלה ביעילות. זה האדם שאנו מכנים "המנחה".
במה שונה הנחיה מניהול ישיבה?
ובכן, להנחיה שלושה עקרונות בסיסיים:
- מנחה, הינו גם מאמן אישי ומדריך שעוזר לאנשים לעבור תהליך ביחד, יש לו את החוכמה והידע המתאימים לכך. זה אומר שמנחה לא יהיה שם כדי לתת דעות, אלא כדי לשאוב דעות ורעיונות של חברי הקבוצה.
- הנחיה, מתמקדת באופן שבו אנשים משתתפים בתהליך הלמידה או התכנון, לא רק במה שהושג בכל ההליך.
- מנחה הוא ניטרלי ואף פעם לא לוקח צד. הוא מקצועי במאת האחוזים.
למה צריך כישורי הנחיה?
אם אתם רוצים לעשות תכנון טוב, להשאיר את חברי הקבוצה מעורבים וליצור הזדמנויות מנהיגות אמיתיות בארגון שלכם וכישורים אצל החברים שלכם, אתם צריכים כישורי הנחיה מעולים כדי לחבר את כל אלה.